هاست چیست؟ میزبانی وب به زبان ساده

,

هاست چیست؟

برای راه اندازی هر وب سایتی نیاز به طراحی سایت داریم؛ اما پیش از طراحی وب سایت باید برای خرید سرویس هاست اقدام کنیم. هر وب سایتی برای اینکه به بازدیدکنندگان خود خدماتی را ارائه دهد، نیاز به میزبانی وب دارد. در واقع میزبانی وب یاWeb Hosting به محلی گفته می‌شود که فایل‌های سایت شما در آن میزبانی می‌شوند. در لغتhosting به معنای فراهم کردن یک محیط مناسب برای ذخیره‌سازی داده‌های یک سایت است. هاست، کامپیوتری با قابلیت‌های بالا در مکانی به نام مرکز داده یا مرکز اطلاعات است.در ادامه به تعریفی ساده از هاست و انواع آن خواهیم پرداخت.

هاست چیست؟

انواع هاست بر اساس سیستم عامل

میزبان وب را بر اساس سیستم عامل می‌توان به دو دسته هاست ویندوز و هاست لینوکس تقسیم کرد. هاست ویندوز از زبان برنامه نویسیASP.Net، پایگاه‌های داده اکسس و سرورهایIIS پشتیبانی می‌کند و معمولا قیمت بالاتری دارد و در سایت‌های دولتی و شرکتی استفاده از آن بسیار رایج است. هاست لینوکس، رایج‌ترین میزبانی وب است که توسط اکثر سایت‌ها، از جمله سایت‌های اصلی مانند فیس‌بوک، توییتر و… مورد استفاده قرار گرفته است؛ همچنین در بسیاری از سایت‌های کوچک نیز از این نوع هاست استفاده می‌شود. سایت‌های زیادی خدمات میزبانی رایگانی را ارائه می‌دهند که بر روی پلتفرم لینوکس اجرا می‌شوند.

هاست چیست

توضیح مختصری در مورد انواع هاست

در این بخش به معرفی انواع مختلف میزبان وب می‌پردازیم و به طور اجمالی مشخصات و ویژگی‌های هر یک را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا بتوانید اطلاعاتی کافی در این رابطه کسب کنید. به طور کلی انواع هاست عبارتند از:

هاست اشتراکی

این نوع هاست ارزان‌ترین و محبوب‌ترین هاست در اینترنت به حساب می‌آید که برای همه صاحبان مشاغل کوچک و به طور کلی، برای شروع یا آزمایش یک تجارت جدید مناسب است. یکی از مزیت‌های هاست اشتراکی این است که کاملا تحت مدیریت شرکت هاستینگ است؛ اما این هاست معایبی هم دارد. از جمله معایب هاست اشتراکی این است که مشکل یکی از سایت‌ها مثلا نفوذ ویروس، همه مشترکین یک سرور را درگیر می‌کند.

میزبانی وب VPS

این هاست بالاترین سطح میزبانی بعد از هاست اشتراکی را دارد. اگر تعداد بازدیدکنندگان سایت شما زیاد باشد، به این نوع هاست نیاز خواهید داشت. میزبانی وب vps از نظر عملکرد و منابع، نسبت به هاست اشتراکی بهتر است.

سرور اختصاصی (Dedicated server)

در هاست اختصاصی، یک سرور اختصاصی وجود دارد که تمام منابع آن فقط به سایت شما اختصاص داده شده است. این موضوع تاثیر مثبتی بر عملکرد سایت شما، سرعت بارگذاری و پذیرش بیشترین تعداد بازدیدکننده را دارد. هاست اختصاصی برای سایت‌های بزرگی که روزانه تعداد زیادی بازدیدکننده دریافت می‌کنند یا به فضای ذخیره‌سازی بزرگی نیاز دارند مناسب است؛ همچنین این نوع هاست را می‌توان با توجه به نیازهای خاص سایت شما بصورت سفارشی تنظیم کرد.

Web Hosting به محلی گفته می‌شود که فایل‌های سایت شما در آن میزبانی می‌شوند. هاست، کامپیوتری با قابلیت‌های بالا در مکانی به نام مرکز داده یا مرکز اطلاعات است.در ادامه به تعریفی ساده از هاست و انواع آن خواهیم پرداخت.

سرور ابری(Cloud web hosting)

این نوع هاست یک فناوری جدید در دنیای میزبانی وب است که کاملا با موارد قبلی متفاوت است و به روشی متفاوت عمل می‌کند. در انواع قبلی هاست که به آن‌ها اشاره شد، سایت شما به یک سرور لینک می‌شود؛ اما در هاست ابری، سایت شما با گروهی از سرورها مرتبط است که با هم در یک خوشه به نام “خوشه سرورها”کار می‌کنند. نکته شگفت انگیز اینجاست که خرابی در یکی از سرورها به معنای خرابی کل کلاستر نیست؛ بنابراین سایت شما توسط هیچ سروری در گروه مختل نخواهد شد، زیرا اطلاعات آن در چندین سرور ذخیره شده است.

نمایندگی میزبانی وب (reseller web hosting)

این هاست، یک حساب میزبانی برای فروش مجدد است. به طور خلاصه، شما بخشی از یک سرور را می‌خرید و این قسمت را تقسیم بندی و تنظیم می‌کنید؛ سپس آن را به مشتریان دیگری می‌فروشید. به گونه‌ای که گویی خود شما یک شرکت میزبانی خصوصی هستید.

هاست وردپرس

هاست وردپرس به سادگی هاست اشتراکی است، اما برای سایت‌هایی در نظر گرفته شده است که CMS وردپرس را اجرا می‌کنند. این نوع هاست، به صورت آماده ارائه می‌شود و دارای تنظیمات و امکاناتی است که به کاربر کمک می‌کند تا سایت خود را آسان‌تر و سریع‌تر از طریق وردپرس راه اندازی کند.

انواع میزبانی وب بر اساس معیارهای مختلفی از جمله ظرفیت ذخیره سازی، فضای دیسک، میزان پهنای باند، سرعت اتصال به اینترنت، پشتیبانی فنی، پشتیبانی مشتری، وب سایت مرکز داده و … نیز تقسیم بندی ویژه‌ای دارد. برای موفقیت وبسایت خود باید در انتخاب نوع میزبانی وب مورد نظر، دقت کافی داشته باشید؛ بنابراین شناخت انواع هاست و آشنایی با مشخصات هر یک، گام اول در موفقیت وب‌سایت شماست.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *